הגשת תלונה באתר משטרת ישראל

הגשת תלונה באתר משטרת ישראל 

המשטרה צועדת עם הזמן וברוח המהפכה הדיגיטלית בשנה האחרונה מאפשרת הגשת תלונה באתר משטרת ישראל. פעולה זו הנקראת גם הגשת תלונה און ליין במשטרה מאפשרת פניה לקבלת אישורים משטרתיים במגוון נושאים באתר המשטרה.

פרויקט תלונה מקוונת ושירותי משטרה מקוונים לאזרח

משטרה עד הבית. עקב השאיפה לצמצם מגע בין האזרחים לרשות ולמנוע עד כמה שאפשר מפגש בין אנשים ובין נותני שירות ממשלתיים, שודרגה מערכת הגשת התלונות באתר המשטרה. להלן מאפייני הגשת תלונה במשטרה

הגשת תלונה באתר משטרת ישראל 

הגשת תלונה באתר משטרת ישראל

הגשת תלונה במשטרה באופן מקוון

  1. ניתן להגיש תלונה בשפה הערבית ובעברית , בהמשך יתאפשר גם להגיש תלונה במשטרה בשפה הרוסית ובאמהרית
  2. ניתן להגיש תלונות בנושאים כמו סכסוכי שכנים ותאונות קלות שאינן מחייבות נוכחות של מטרת התנועה
  3. באתר של משטרת ישראל אפשר להגיש בקשה לקבלת תעודת מידע פלילי או אישור מעסיק על היעדר עבירות
  4. ערעור על דו"ח תנועה של המשטרה
  5. הגשת בקשה לביטול רישום משטרתי.
  6. ניתן לצרף תמונות ומסמכים באמצעות האתר או להעביר אותם באמצעות דיסק און קי לתחנת המשטרה הרלוונטית
  7. לאחר הגשת התלונה באינטרנט תהליך העבודה יעביר את התלונה לתחנת המשטרה הרלוונטית ולאחר מכן יציג בפני המתלונן אישור  "בקשתך התקבלה מספר אסמכתא ….."

תלונה למשטרה בעילום שם או באמצעות שם בדוי 

לא ניתן להגיש למשטרה תלונה בשם בדוי או בשם משהו אחר. לפני הגשת התלונה באינטרנט יש לבצע רישום לשירותי הממשלה. התהליך עצמו מעט מייגע אל מיש שנרשם לאזור האישי באתר מס הכנסה כבר בצע את מרבית השלבים. לאחר הרישום לשירותי הממשלה באינטרנט ניתן לגשת להגשת תלונה באינטרנט למשטרת ישראל. נציין כי הגשת תלונה כוזבת תוך מחשבה כי המרשתת מסתירה את זהות הפונה מהווה עבירה פלילית.

איפוס סיסמא לאתר הממשלה 

תהליך ההזדהות לשירותי הממשלה הוא תנאי מקדים להגשת תלונה באינטרנט למשטרה. מי שנרשם ואולי שכח את הסיסמא יצטרך לבצע שחזור. התהליך עלול לרוך מספר דקות והוא מצריך פרטים מתעודות שונות שאיש לא אמור לדעת אותם כגון תאריך הנפקת דרכון, תאריך הנפקת תעודת זהות או פרטי כרטיס אשראי בדומה להזדהות מול המסלקה הפנסיונית.