שעון חורף 2021: מתי מזיזים את השעון? מי מרוויח שעת שינה?
רגע לפני החלפת השעון לשעון חורף בלילה שבין שבת לראשון בתאריך 30/10/21 קבלו הסבר מה זה השעון הלאומי ולמה נרוויח שעת שינה אבל נפסיד שעת אור יום. שעון חורף 2021: מתי מזיזים את השעון? מי מרוויח שעת שינה?
מתי נכנס לתוקף שעון חורף 2021?
30/10/2021 בלילה שבין מוצאי שבת ליום ראשון
לפי חוק קביעת הזמן, כמדי שנה, ביום ראשון האחרון של חודש אוקטובר, מזיזים את השעון בישראל שעה אחת אחורה (מהשעה 02:00 לשעה 01:00).
עוד באתר – איזה חוקים יש לדייטים?
מה המשמעות של שעון החורף?
העברת הזמן לשעון חורף ולשעון קיץ, מתבצעת בישראל לפי הגרסה האחרונה של חוק קביעת הזמן משנת 2013 .לפי חוק קביעת הזמן, כמדי שנה, ביום ראשון האחרון של חודש אוקטובר, מזיזים את השעון בישראל שעה אחת אחורה (מהשעה 02:00 לשעה 01:00). זמן זה נקרא "שעון חורף" והוא אחד משני הזמנים בהם נהוג להשתמש בישראל. שעון החורף מסתיים כמדי שנה ביום שישי האחרון של חודש מרץ בו מזיזים את השעון שעה קדימה, זמן זה נקרא "שעון קיץ".
מי מרוויח שעת שינה? מי מפסיד שעת אור?
בעת שינוי השעה נרוויח שעת שינה אבל נפסיד שעת אור יום.
שינוי השעות בין הקיץ לחורף מאפשר להתאים את פעילות בני האדם לשעות האור והחושך. בקיץ למשל, אנו מרוויחים שעת אור מאוחרת, ובחורף אנו מתעוררים בדרך כלל בשעות בהן השמש מתחילה לזרוח, כך לא מתפספסות שעות חיוניות לניצול ע"י האדם או המשק.
למה צריך להזיז שעה בחורף? ניצול אנרגיה ומצב רוח טוב!
בחורף, כשאור השמש מוגבל ויש יותר שעות חושך ביממה. רמות הורמון המלטונין בגוף עולות, ואנו עשויים להיות מנומנמים ועייפים יותר. תפקיד המלטונין הנקרא “הורמון חושך” הוא לווסת את מחזוריות השינה. מתוך מטרה להתאים את השינה לשעון הביולוגי.
גם הסרוטונין, הורמון נוסף האחראי בין היתר על מצב הרוח והרגשות. הוא קשור ע"פ מחקרים, באופן ישיר, למידת החשיפה שלנו לאור. הירידה בכמות הסרוטונין בגוף בחורף עלולה לגרום למצב רוח ירוד ומדוכדך. אז הנה עוד סיבה טובה לעבור לשעון חורף- מצב הרוח הלאומי!