טלפון ציבורי למכירה! משרד התקשורת אשר הסרת המכשירים

טלפון ציבורי למכירה! משרד התקשורת אשר הסרת המכשירים

פעם הם היו חלק מהנוף הציבורי של מדינת ישראל, מהנוף התרבותי וכל מי שנולד לפני שנות התשעים חווה את הטלכרט או שלשול האסימון. עכשיו ישראל נפרדת מאחד מהסמלים של המילואים, של השכונה ושל ישראל של פעם. טלפון ציבורי למכירה! פרידה מסמל מקומי. 

לאמא שלי היה סט של אסימונים. היא הייתה שומרת אותם בארנק קטן, וכל יום שלישי הייתה מתקשרת מהטלפון הציבורי שליד הבית שלנו, ל…טלפון ציבורי אחר בתל אביב, לבת הדודה האהובה שלה. פשוט כי בא להן לדבר כמה דקות וליפול שוב בקולות חדים באמצעות האפרכסת. השנים עברו, את מקומה של אמא ושל האסימונים החליפו העובדים הזרים עם כרטיסי החיוג. בינתיים גם נכנס טלפון כמעט כל בית בישראל וכל זאטוט מחזיק היום מכשיר סלולרי. רק הטלפון הישן עוד כאן. כלומר רק לעת עתה.

 

טלפון ציבורי ישן אל תכבי לפני שיישן 

בחלומות ההם כאשר חזרנו אחרי בנות מעיר אחרת, כאלו שלא יפות כמותן בעירנו, נהגנו לשמור כרטיס טלכרט מלא. להתקשר בערב כי זה יותר זול ופחות פעימות מונה. וגם זה עבר מן העולם. היום כולם מחזרים במסרים במידיים או בממסרים דחויים. התעייפה הרומנטיקה. לך תסביר לילד שלך איך זה עבד פעם. אילו תכונות מיסטיות היום לטלפון העומדים האלו.

אבא מה זה אסימון 

השימוש בטלפונים הציבוריים הלך ופחת בשנים האחרונות נוכח ההתפתחות הטכנולוגית, שיפור פרישת רשתות הסלולר והעליה בשימוש במכשירי טלפון סלולריים המאפשרים תקשורת זמינה, נוחה וזולה. כיום מצויים בישראל כ-9,500 טלפונים נייחים ציבוריים, הפזורים במרחב הציבורי כנדרש בתקנות הבזק. עכשיו לך תסביר לילדים למה השיר של הגשש החיוור נהפך לעל זמני. ירון לונדון תאר את ההיסטוריה האישית של מרבית הגברים במדינת ישראל. 

שמעתי צליל חיוג, שלשלתי אסימון
חייגתי לז'קלין, במספרה סימון
הלו מון-שר סימון, תקרא לי את ז'קלין
הלו, זה לא סימון, הלך האסימון

מנתונים שהתקבלו במשרד עולה כי בכ-83% מהטלפונים הציבוריים יש שימוש של פחות מ-100 דקות בחודש. נתונים אלו מצביעים על כך שהשימוש היומיומי בטלפון הציבורי במקומות מסויימים נמוך מאוד ואף בחלק מהמקומות לא נעשה שימוש בטלפון הציבורי כלל.

חברת בזק וגורמים בשלטון המקומי פנו למשרד בבקשה להסיר טלפונים ציבוריים, מהטעם שבמציאות הנוכחית בשוק התקשורת, אין עוד צורך בפרישה כה רחבה של טלפונים ציבוריים. הדבר מהווה נטל כלכלי שאינו מוצדק וכן מן הטעם שחלק מהטלפונים הציבוריים שהוצבו באזורי השיפוט של המועצות מקומיות לפני עשרות שנים מהווים כיום הפרעה ואף מפגע במרחב הציבורי. – בסדר אני, ינעל טלפון טאבאק!!!